03/766.49.05 Maak een afspraak

Easytaping is een totaal nieuwe manier van tapen die zowel voor sporters als niet-sporters heel wat voordelen biedt. In tegenstelling tot een gewone tape die strak zit, worden bij easytape de weefsels in hun functie ondersteund en kan je je vrij bewegen. Het gewricht wordt niet vastgezet maar "gestuurd". De tape kan gerust een week of langer gedragen worden. Douchen, zwemmen en andere bewegingen vormen geen probleem.

Het toepassingsgebied van easytaping is erg breed. We behandelen er blessures mee, overbelastingsletsels zoals RSI, tennis- of golfelleboog en gewrichtsproblemen. Maar easytaping is ook erg effectief om houdingscorrecties aan te brengen, de bewegingsrichting te corrigeren, pijn te dempen, littekenweefsel te voorkomen, ontstekingen of vochtophopingen te verminderen,... De tape kan bovendien ook preventief worden aangebracht.

Hoe werkt deze methode?

De tape wordt onder spanning gebracht waardoor de huid als het ware "lift". De tape krimpt nadat je hem hebt opgekleefd. Dit geeft rek op de sensoren in de huid en de diepe huidlagen. Daardoor wordt de ruimte tussen de eerste en de tweede huidlaag groter wat leidt tot een betere doorbloeding, een betere afvoer van afvalstoffen, en zo vermindert de oedeem. De liftende werking van de tape vermindert de druk op de zenuwuiteinden zodat ook zenuwpijn vermindert. De informatie van de sensoren zal via de reflexen de functie van de gewrichten verbeteren, meer stabiliteit geven en meer explosieve kracht opbouwen.

Hoe brengen we deze tape aan?

De tape wordt gekruisd en in kleine repen geplakt. Dat gebeurt zowel over littekens als op plaatsen waar de huid verhard of verkleefd is geraakt, op erg gezwollen delen en in het gebied van de pijn (spierscheur). Een tweede manier is dat de tape in stroken wordt geplakt in het verloop van bijvoorbeeld lymfebanen, spieren,...

Voor meer info, neem een kijkje op www.easytaping.com.