03/766.49.05 Maak een afspraak

Manuele therapie tracht met specifieke handgrepen en technieken een gestoorde gewrichtsstand en/of gewrichtsfunctie te herstellen. Een gewricht, waar dan ook in ons lichaam, kan soms niet vlot bewegen. Het kan als het ware soms niet goed 'sporen' en onze beweeglijkheid verstoren.

Manuele therapie zorgt voor de behandeling én ook voor de preventie van omkeerbare letsels. Deze letsels kunnen zich voordoen in het hele neuro-musculo-skeletale systeem, m.a.w. , manuele therapie behandelt en werkt in op de zenuwbanen (vb. inklemmingen,…), spieren ( vb. krampen, verkortingen, littekens,…) en op de botten en gewrichten (vb. scheefstand bekken, bewegingsbeperking schouder, stijve nekwervels,…)

Doel:

  • Beter laten functioneren van alle gewrichten
  • Houding én bewegingen corrigeren of verbeteren (dus ook preventief!)
  • Pijnklachten van de patient doen dalen

Er wordt met specifieke technieken ingewerkt op alle mogelijke gewrichten, dus niet enkel op de wervelkolom, maar ook op de ledematen en de kleinere gewrichten. De effecten zijn vaak al direct voelbaar na de behandeling, door een verbetering van de beweeglijkheid én door vermindering van pijn.

Een behandeling start met een bewegingsonderzoek en een kort gesprek over uw pijnklachten. De manuele therapie verloopt meestal met gewrichtsmobilisaties en specifieke spiertechnieken met eventueel, indien nodig ook manipulaties. Aanvullend geven we ook advies voor de thuis- en werksituatie en thuisoefeningen.